Rijbewijs verlengen en boven de 75 jaar? Vraag op tijd uw gezondheidsverklaring aan!

Het aantal ouderen in het verkeer blijft toenemen, liet het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) deze week weten. En dat betekent dat ook het aantal gezondheidsverklaringen per jaar groeit. Dit jaar stijgt dat aantal tot circa 650.000, zo’n 8 procent meer dan vorig jaar.

Mensen die ouder zijn dan 75 jaar moeten een gezondheidsverklaring hebben om hun rijbewijs te kunnen verlengen. Daarnaast is dit ook verplicht voor mensen die een aandoening hebben die van invloed kan zijn op de rijvaardigheid.

Van die eerste groep zijn er dus steeds meer mensen. Het nadeel hiervan is dat de wachttijd bij het CBR groter wordt, doordat al die gezondheidsverklaringen moeten worden verwerkt voor het verstrekken van een rijbewijs. Er wordt dan ook aangeraden om tijdig een medische keuring aan te vragen, wanneer dit nodig is.

Heeft u een gezondheidsverklaring nodig? Voor een tarief van slechts 30 euro kunt u hiervoor terecht bij een van de vestigingen van Medimark. Kijk hier voor meer informatie over rijbewijskeuringen.

Voor het maken van een afspraak kunt u tevens contact opnemen met een van onze collega’s op 010 – 45 31 900, of maak een afspraak online.

(Bron: Nu.nl)

Share →