Health Checks voor Fietsers

Hieronder vindt u extra informatie over keuringen, de inhoud van de medische checks mogelijke extra’s en daarnaast informatie over onze Personal Trainer.

Mocht u meer vragen hebben dan kunt u geheel vrijblijvend altijd met ons contact opnemen, telefonisch of via een e-mail (zie voor contact gegevens boven aan elke pagina). Wij zullen u graag te woord staan of zo snel mogelijk uw e-mail beantwoorden.

Elk onderzoek is anders, want elk mens is tenslotte anders. Wij van Medimark vinden het belangrijk dat u als een uniek persoon, als een eigen individu wordt gezien.
Net zoals wij begrijpen, dat sommige vrouwen liever door een vrouwelijke arts gezien worden en dat is uiteraard mogelijk. Dit geldt zowel voor onze arts als voor onze Personal Trainer. Indien van belang verzoeken wij u de afspraak telefonisch te maken.

Soms heeft u extra wensen. Deze zijn zeker bespreekbaar en wij zullen in voorkomende gevallen u hierbij van een goed advies voorzien.
Denk daarbij aan de mogelijkheid van een röntgenfoto of een MRI.
Belangrijk is te weten dat wij geen behandelaars zijn en indien u toch een behandeling nodig heeft, dan zullen wij u verwijzen.

Een uitzondering hierop is de Personal Trainer die u kan begeleiden met de opbouw van uw schema voor conditie verbetering, opbouw schema’s, voeding veranderingen.

Ten overvloede.
Als u (aanvullend) verzekerd bent, is het meestal mogelijk de kosten van de medische checks (niet die van de Personal Trainer) gedeeltelijk of volledig te verhalen bij uw zorgverzekeraar. U dient dit uiteraard zelf te doen.

Elke medische check is prima te combineren met een afspraak bij de Personal Trainer; die afspraak wordt apart in rekening gebracht.

STANDAARD

Deze keuring is bedoeld om de gezondheid te controleren wat eenvoudig als een “APK” van het lichaam kan worden omschreven. Tijdens dit onderzoek wordt aandacht besteed aan de gehele gezondheid en zal de arts een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren; verder wordt er een ECG (= hartfilmpje) gemaakt, zuurstof saturatie bepaald, de bloeddruk gemeten, het vetpercentage bepaald en de BMI vastgesteld. Ook zal de urine gecontroleerd worden op o.a. suiker en zal er een bloedonderzoek plaatsvinden op cholesterol, ontstekingen en bloedgehalte. De uitslagen, voor zover direct bekend, worden besproken door de arts en worden adviezen verstrekt; binnen een week vindt de volledige rapportage plaats via een email bericht.

 

EXTRA

Deze check is bedoeld om de gezondheid te controleren en de conditie te bepalen. Aanvullend kan met een personal trainer (na afspraak) ter plekke besproken worden hoe de conditie naar een hoger plan kan worden getild. Tijdens dit onderzoek wordt aandacht besteed aan de gehele gezondheid en zal de arts een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren; verder wordt er een ECG (= hartfilmpje) gemaakt. Daarna wordt er een inspanningstest uitgevoerd op de ergo-fiets, de bloeddruk gemeten, zuurstof saturatie bepaald, het vetpercentage bepaald en de BMI vastgesteld. Tevens wordt de longfunctie gemeten, het evenwichtsorgaan neurologisch onderzocht en speciale aandacht geschonken aan het bewegingsapparaat. Ook zal de urine gecontroleerd worden op o.a. suiker en zal een uitgebreid bloedonderzoek plaatsvinden op cholesterol totaal, ontstekingen, bloedgehalte, de nierfunctie, de leverfuncties en het glucosegehalte. De uitslagen, voor zover direct bekend, worden besproken door de arts en worden adviezen verstrekt; binnen een week vindt de volledige rapportage plaats via een email bericht.

 

SPECIFIEK en HERHAALAFSPRAAK

Deze check is bedoeld om alleen de conditie te bepalen. En kan daarom tegelijkertijd gebruikt worden als keuring om te bepalen of de conditie verbeterd is. Tijdens deze keuring wordt een ECG gemaakt plus een inspanningstest op de ergo-fiets en ook wordt de longfunctie getest. Ook zal de urine gecontroleerd worden op o.a. suiker en zal een uitgebreid bloedonderzoek plaatsvinden op cholesterol totaal, ontstekingen, bloedgehalte, de nierfunctie, de leverfuncties en het glucosegehalte. De uitslagen, voor zover direct bekend, worden besproken door de arts en worden adviezen verstrekt; binnen een week vindt de volledige rapportage plaats via een email bericht.

 

EXTRA ONDERZOEK

Tot slot zijn er vele mogelijkheden om extra verrichtingen te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek voor reumatische aandoeningen, het PSA te laten bepalen etc.

 

PERSONAL TRAINER EN VOEDING

Een afspraak met de personal trainer geeft de mogelijkheid om u te coachen naar een goede basisconditie, een alleen op u gericht trainingsschema op te stellen. Bijvoorbeeld als u wilt gaan starten met sporten, maar ook als u verder wilt komen met uw sport. Daarnaast en niet onbelangrijk, kan onze personal trainer u helpen met uw voedingsgewoonten te verbeteren of deze aan te passen aan uw sportactiviteiten. Ook bestaat de mogelijkheid u 6 maanden te begeleiden en u telkens te motiveren en uw trainingsschema aan te passen aan de door u bereikte resultaten. U hoeft dan niet meer naar een sportschool voor een personal trainer. Samen met een health-check (zie boven) is dit de ideale combinatie. Inhoud: gesprek over uw wensen en mogelijkheden, meet- en weeg moment, bepalen van trainingen (trainingsschema) en/of voedingsplan. Coaching van gewoontes en structuren.