Wettelijk verplichte keuringen

Een balans tussen een goede gezondheid en belastbaarheid tijdens het werk is zeer belangrijk. Werkgevers waken met een periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PMO) over de gezondheid van hun medewerkers. De werkgever is volgends de Arbowet verplicht dit onderzoek aan te bieden bij bepaalde functie, daar tegenover staat, dat het PMO voor medewerkers vrijwillig is.

Verplichte medische keuring

Bij functies met een hoog gezondheidsrisico of een verplichting van een medische keuring is het uitvoeren van een medische keuring wettelijk vastgesteld. Medewerkers zonder deze keuring mogen die bepaalde werkzaamheden dan niet uitvoeren.

Enkele beroepen waarbij de medische keuring verplicht gesteld is, zijn: Beroepschauffeurs, brandweerpersoneel, offshorepersoneel. Maar ook beroepen waarbij medewerkers werken in verontreinigde grond, veelvuldig werken met straling of kankerverwekkende stoffen zijn verplicht een medische keuring te ondergaan.

Beroepskeuringen

Voor veel bedrijven verricht Medimark al vele jaren zakelijke ofwel beroepskeuringen zoals: Aanstellingskeuring, Asbestkeuring, Bodemsaneringskeuring A, B en C, Brandweerkeuring, Persluchtkeuring (met of zonder Inspanningsproef), Medibuskeuring, Offshore keuring, (Groot) Rijbewijskeuring, Taxipaskeuring,

Zeevaartkeuring.

Alle keuringen worden verricht door gespecialiseerde artsen van Medimark. Allen zijn zij zeer loyaal aan Medimark en reeds langdurig in dienst. Zij zijn dé artsen met rijke ervaring in het verrichten van medische onderzoeken en de daarbij behorende preventieve signalen. Actief, toegewijd en professioneel zijn de kernwoorden die onze artsen omschrijven. U kunt erop vertrouwen dat uw te keuren werknemers zich bij Medimark snel op hun gemak voelen.

Maatwerk en advies

Wij kijken graag samen met u naar een passend traject:

  • Het vaststellen of een wettelijk keuring verplicht is;
  • De frequentie van de keuring voor uw medewerkers;
  • Een volledige en passende inhoud van de keuring.

Afsprakensysteem

Even een afspraak maken, kost u en uw werknemers best wat tijd. Kostbare tijd. Tijd die u en uw werknemers liever besteden aan werk gerelateerde zaken. Medimark begrijpt dit. Daarom werken wij (tot op heden als enig Medisch Keuringsinstituut) met een volledig geautomatiseerd systeem genaamd Medibase.
U of uw werknemers kunnen zelf rechtstreeks online een afspraak maken via de Medimark afsprakensite en direct hierna kunnen zij inloggen met een toegestuurde persoonlijke cliëntencode. Met deze unieke code kunnen uw werknemers het eerste gedeelte van het keuringsformulier alvast op het gemak, op ieder gewenst tijdstip van de dag, digitaal invullen, opslaan, eventueel afdrukken en veilig verzenden.
De keurend arts zal dit gedeelte doornemen alvorens uw werknemers op de keuring verschijnen. De onderzoeksresultaten worden vervolgens door de arts ingevuld. Wanneer alle gegevens compleet zijn kan het rapport veilig verstuurd worden.
Dit voorkomt fouten, vertraging en zorgt voor een eigentijdse snelle keuring!
Door deze manier van werken kan snel (bij spoed altijd binnen 48 uur) een keuring plaatsvinden.
Afspraken via Medibase zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag online aan te vragen.

Locatie

U bent van harte welkom in één van onze vele vestigingen bij u in de buurt. Bekijk hier onze vestigingen.

Tevens kunnen wij in veel voorkomende gevallen van de een op de andere dag bij u op het bedrijf of in uw omgeving een locatie opzetten. Medimark gaat hier zeer flexibel mee om.

Meer informatie, offerte & contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte u contact opnemen met een van onze collega’s op 010 – 45 31 900 of vul hier het contactformulier in.

Afspraak maken

Klik hier boven voor het maken van een afspraak in één van onze vele vestigingen bij u in de buurt of bel gratis met 0800 – 63 34 627 (tijdens kantooruren).

WhatsApp Chat with us on WhatsApp (+316 11 11 92 95)