Rijbewijskeuring

Wanneer een rijbewijskeuring?

Automobilisten van 75 jaar en ouder (sinds 1 januari 2014 is de leeftijd gewijzigd van 70 naar 75 jaar) dienen bij het verlengen van hun rijbewijs een medische keuringen te ondergaan. Ook voor mensen met een bepaalde medische indicatie kan een rijbewijskeuring verplicht zijn. Onze gecertificeerde arbo-artsen zijn gespecialiseerd in dit soort keuringen. Ze doen dat zorgvuldig en met oog voor uw belang.

De rijbewijskeuring voor ouderen

Uw rijbewijs biedt u de vrijheid te gaan en te staan waar u wilt. Om hier in alle veiligheid nog jarenlang van te kunnen genieten, kan een rijbewijskeuring noodzakelijk zijn.

Rijbewijs verlengen?

Bent u boven de 75 jaar, dan moet u uw rijbewijs verlengen voordat het verloopt. Voor een rijbewijs verlenging bent u verplicht een medische keuring te ondergaan.

Waar wordt u op gekeurd?

De duur van de keuring is ongeveer 15 minuten. De arts controleert uw ogen, uw bloeddruk en uw urine op glucose. Daarnaast beoordeelt de arts het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. De keuringsformulieren stuurt u op naar het CBR. De medisch adviseur van het CBR beslist of u bent goedgekeurd.

Verklaring van geschiktheid

Als u bent goedgekeurd en er geen nader onderzoek noodzakelijk is, ontvangt u een ‘Verklaring van Geschiktheid’ van het CBR, waarmee u uw rijbewijs kunt verlengen via de gemeente. Dit rijbewijs is dan maximaal vijf jaar geldig. Bij verlenging is een nieuwe keuring vereist.

Meer informatie, offerte & contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met een van onze collega’s op 010 – 45 31 900 of klik hier om het contactformulier in te vullen.

Afspraak maken

Klik hier boven voor het maken van een afspraak in één van onze vele vestigingen bij u in de buurt of bel gratis met 0800 – 63 34 627 (tijdens kantooruren).

WhatsApp Chat with us on WhatsApp (+316 11 11 92 95)