Op haar 40ste werd vastgesteld dat ze autisme heeft. Ellen van Gelder besloot daarom het boek te schrijven: Ik ben niet vreemd, ik heb autisme. Voor de mensen die geen autisme hebben is het goed om eens te weten waar je als autist allemaal tegen aanloopt. Uitspraken zoals “Tot  snel” of “Ik bel je later nog wel” kunnen bij sommige autisten grote verwarring geven, want wat betekend nu eigenlijk ‘later’ of wat is nu precies ‘tot snel’.

autismeboek-ellenvgelder

In Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een inkijkje in het leven met een autismespectrumstoornis (ASS).
Naast haar eigen verhaal laat ze ook ‘mede-auti’s’ vertellen over hun dagelijkse ervaringen met autisme.

Een inspirerend boek voor mensen met een autistische stoornis die nog op zoek zijn naar meer balans in hun leven. Maar ook partners, hulpverleners, familieleden en anderen die zich met iemand met een autismepectrumstoornis willen verbinden, krijgen een mooie duidelijke inkijk in het anders zijn wat ASS heet.

Beluister het volledige interview met Ellen (circa 10 min.) terug op Radio 1 via: http://www.radio1.nl/item/EllenvanGelder

 

Share →