Voetbalwereld is geschrokken: Abdelhak Nouri ineens onwel

De middenvelder van Ajax, Abdelhak Nouri werd afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineens onwel en moest gereanimeerd worden.

In shock

De voetbalwereld is in shock. De 20-jarige Nouri, ook wel Appie genoemd, is nog zo jong en leek gezond, een topsporter bovendien. Dat geeft je wel te denken over je eigen gezondheid. Bovendien was er geen bal of medespeler bij hem in de buurt toen de middenvelder in elkaar zakte, waardoor het even duurde voordat men besefte wat er gebeurde.
Gelukkig gold dat niet voor het medische team. “Onze medische mensen waren snel bij Appie, evenals de verzorgers van Werder Bremen, maar daarna duurde het allemaal heel lang. Op dat moment ga je toch aan iets ergers denken, zeker omdat zijn benen niet bewogen”, liet Van der Sar aan De Telegraaf weten.

Buiten levensgevaar

Appie werd na 20 minuten met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht en is nu buiten levensgevaar, hebben de artsen laten weten. Ook is nu duidelijk dat de ineenstorting het gevolg is geweest van hartritmestoornissen (bron: Nu.nl).

Bronnen: De Telegraaf en Nu.nl

 

Tagged with →  
Share →