Inleiding uitleg laboratorium uitslagen

Op deze pagina kunt u uitleg krijgen over resultaten van uw bloed en urine uitslagen, maar ook bijvoorbeeld over de BMI (Body Mass Index). Er is geprobeerd op een duidelijke maar begrijpelijke manier inzicht te geven. Dit betekent tegelijkertijd dat deze informatie nooit volledig kan zijn. Het is daarom belangrijk dat als u ergens niet zeker van bent of meer informatie over uw resultaten wilt hebben in contact te treden met uw huisarts of behandelend specialist.

Vele mensen staren zich blind op de laboratorium uitslagen, zoals bloed, urine. Indien een uitslag niet binnen de normaal waarden ligt is dit voor velen een teken dat er iets niet goed is. Ook als er een waarde verandert een waarde die zelfs tussen de normaal waarden is dan hebben velen het idee dat het niet goed is. En vaak hoe hoger het resultaat denk aan uw Hb hoe beter men denkt dat het is.

Een voorbeeld de BMI (Body Mass Index) die ligt voor mannen ongeveer tussen 20 en de 25. Als die er boven ligt dan zou die man/vrouw te zwaar zijn (overgewicht, obesitas) en eronder te licht zijn (ondergewicht, anorexie). Body Builders hebben vaak een BMI van 30 dus ver buiten de normaal waarden en zou de conclusie kunnen zijn “veel te zwaar”. Maar omdat we weten dat een Body Builder één bonk spieren is, is het duidelijk dat zijn/haar BMI niet binnen de normaal waarden kan vallen. Het vetgehalte zou slechts 4% kunnen zijn in plaats van een “normale” 11%-18% (afhankelijk van leeftijd).

Het is daarom altijd van belang het volledige plaatje te zien. De mens in zijn geheel, men noemt dit holistische geneeskunde. Alle artsen zijn opgeleid om de mens in zijn geheel te zien en niet alleen een resultaat van een bloedonderzoek. De artsen van Medimark kijken altijd naar de mens in zijn geheel.

Het is ook van belang te weten dat elk laboratorium die bloedwaarden en urine waarden bepalen zijn eigen normaal waarden heeft en gebruikt, dat is natuurlijk verwarrend, maar onze artsen van Medimark zien onmiddellijk het verschil.

Nogmaals als u niet zeker bent altijd contact opnemen met uw huisarts of medisch specialist.

Max Euwelaan 51
3062 MA Rotterdam (Brainpark-1)
Telefoon: 0800-6334627
E-mail: info@medimark.nl
medimarkpreventief

Meer dan 30 jaar is Medimark hét Medisch Keuringsinstituut waar preventieve advisering onze specialiteit is.
Hierbij staat de ‘mens’ centraal en wordt als cliënt gezien.

whats-app  whats-app  whats-app  whats-app  whats-app

© 2024 Medimark. All Rights Reserved.

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Stuur via WhatsApp
nl_NLNL