Verzuim door fysieke overbelasting

 In News

Wist u dat maar liefst vier van de tien werknemers in Nederland te maken heeft met een vorm van belastend werk? We hebben het dan over bijvoorbeeld tillen, duwen, trekken, lastige houdingen of repeterende bewegingen. Deze fysieke (over)belasting heeft vaak verzuim tot gevolg.

Werknemers die te maken hebben met belastend werk, hebben vaak klachten aan aan spieren, pezen, banden of gewrichten. In 2020 had 42% van de werknemers met een nieuwe beroepsziekte hier last van, volgens een onderzoek van TNO. Een behoorlijk percentage!

Verzuim door fysieke belasting

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat van alle werkgerelateerde verzuimdagen 23 procent is toe te schrijven aan fysiek belastend werk zoals tillen, duwen, lastige houdingen of repeterende bewegingen. Kortom: overbelasting op het werk levert verzuim op.

Het is slim om als bedrijf meer aan preventie te doen, zodat werknemers minder lijden onder het belastende werk. En om arbeidsongeschiktheid en langdurig verzuim te voorkomen, wat bovendien hoge kosten met zich mee brengt. Loondoorbetaling bij verzuim met klachten aan botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen kost jaarlijks 1,8 miljard.

Houd uw werknemers gezond en laat ze regelmatig keuren. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Recent Posts

Leave a Comment

76 − 71 =

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Send via WhatsApp
en_AUEN
Medimerk sneltest coronaHet verschil tussen een PMO en een Medische Keuring