Burn-out of bore-out?

 In News

De term burn-out kennen we inmiddels wel. Maar iets wat we steeds vaker tegenkomen is de bore-out, waarbij veel vergelijkbare klachten kunnen optreden. Wat is een bore-out en wat kunt u eraan doen?

Wat is een bore-out?

Iemand met een burn-out is compleet uitgeput door overbelasting op het werk. Een bore-out is eigenlijk het tegenovergestelde: verveling op het werk, men voelt geen weinig uitdaging en geen plezier meer op de werkvloer. Met het gevolg dat men zich niet meer kan concentreren, zich lusteloos en zelfs depressief kan voelen.

De symptomen van een bore-out lijken op die van een burn-out. Ook na werktijd voelt men zich niet lekker, lusteloos en moe. En het kan zijn dat men slecht of onrustig slaapt. Wanneer dit lang durrt, worden de klachten erger.

Wat kunt u doen aan een bore-out?

Het belangrijkste is dat een werknemer met een bore-out het gevoel heeft dat dit bespreekbaar kan worden gemaakt. Er heerst een taboe op ‘verveling op het werk’ en dat maakt het moeilijk om aan te kaarten dat dat toch hetgeen is dat speelt.

Werkgevers doen er daarom goed aan om te laten zien dat zijn open staan om benaderd te worden. Bovendien kunnen zij zelf de stap nemen om in gesprek te gaan met werknemers waarvan zij het idee hebben dat er een bore-out op de loer ligt of al aanwezig is.

Een bore-out tegengaan doet u door nieuwe inspiratie op te zoeken: een cursus of training volgen, nieuwe projecten aanpakken, ook buiten het werk nieuwe dingen leren. En net als bij een burn-out is gezond eten en voldoende beweging de juiste basis voor een gezondere geest.

Recent Posts

Leave a Comment

+ 74 = 80

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Stuur via WhatsApp
nl_NLNL
Werken in de hitte - tipsthuiswerkplek