Stress verminderen? Zo doet u dat!

 In News

Stress verminderen is mogelijk. Én belangrijk, want stress is nog altijd een belangrijke reden voor verzuim en uitval.
Kleine stapjes om het gedrag te veranderen zijn hierbij de sleutel. Wat kunt u – als organisatie en als medewerker – doen om minder stress te ervaren?

Als medewerker

Als medewerker kunt u natuurlijk zelf een hoop doen om ervoor te zorgen dat u minder stress ervaart. Een aantal zaken die hierbij belangrijk zijn:

  • Word bewust. Zorg ervoor dat u bewust wordt welke situaties u stress opleveren. Kijk of u hier verandering in kunt brengen en maak dit ook bespreekbaar.
  • Gezonde leefstijl. Eet gezond en beweeg regelmatig. En zorg voor voldoende slaap.
  • Houd contact. Zorg ervoor dat je in contact blijft met collega’s, ook bij thuiswerken. Eenzaamheid kan er zo insluipen en ook dat zorgt voor meer stress.

Als organisatie

Ook als organisatie kunt u helpen stress tegen te gaan. Dit kunt u zoal doen:

  • Let op elkaar. Veel mensen die stress ervaren zien dat niet per sé zelf. Daarom is het belangrijk dat leidinggevenden en collega’s die het vermoeden hebben dat iemand te hoge eigen aan zichzelf stelt, dat ook melden. En als organisatie is het zaak om dit gedrag te stimuleren.
  • Wees open. Niets is zo stressvol als onzekerheid, dus zorg voor open communicatie op de werkvloer. Oók over de minder leuke dingen.
  • Stimuleer werknemers om gezond te leven. Bijvoorbeeld met gezond eten in de kantine, een fruitschaal in de gezamenlijke ruimte of een gezamenlijke wandeling onder werktijd.
  • Houd en stimuleer contact. Zeker in het geval van thuiswerken kan er eenzaamheid ontstaan. Dit kan voorkomen worden door regelmatig (online) teamgesprekken in te plannen.

Meer weten? Lees ook eens het artikel ‘Met kleine stapjes gedrag veranderen en stress verminderen‘ op BG Magazine.

Recent Posts

Leave a Comment

− 8 = 1

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Send via WhatsApp
en_AUEN
Beweegrichtlijn WHO