Dit is de nieuwe beweegrichtlijn van de WHO

 In News

De World Health Organisation (WHO) heeft nieuwe beweegrichtlijnen bekendgemaakt. Deze wijkt niet veel af van de richtlijn die in 2017 door de Gezondheidsraad werd gepubliceerd. In de huidige richtlijn zijn de volgende adviezen opgenomen voor volwassenen tussen de 18-64:

  • Minstens 150 minuten per week matig intensieve beweging of 75 minuten per week intensieve beweging. Een in tijd vergelijkbare combinatie van de twee is ook goed.
  • Het hier genoemde aantal minuten is een minimum. Er zijn meer gezondheidseffecten te verwachten als dit wordt uitgebreid, bijvoorbeeld naar het dubbele.
  • Een periode van lichamelijke activiteit moet minstens 10 minuten duren.
  • Onderdeel van dit bewegingspatroon moeten spierversterkende oefeningen zijn voor de belangrijkste spiergroepen, en dat op minstens twee dagen per week.

(Bron: Rendement.nl)

Bewegen op de werkvloer

De WHO merk bij de richtlijn op dat bewegen niet per se in een sportsetting hoeft plaats te vinden. Ook andere, dagelijkse, activiteiten kunnen hieronder vallen, zoals traplopen, wandelen, fietsen, tuinieren en klussen.

Als werkgever is het goed om uw werknemers te stimuleren om meer te gaan bewegen. Een gezonde werknemer is immers een blije en creatieve werknemer. Wilt u meer weten over het stimuleren van werknemers om meer te bewegen? Lees dan hier onze tips.

Recent Posts

Leave a Comment

+ 37 = 44

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Stuur via WhatsApp
nl_NLNL
stress verminderenthuiswerkplek