Goede voornemens? Start meteen goed met een Health Check

 In News

Het nieuwe jaar is weer begonnen en veel mensen hebben goede voornemens gemaakt om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Een goede ontwikkeling! Maar hoe weet u waar te beginnen en of u op de goede weg bent? Een Health Check van Medimark biedt uitkomst!

Het doel van een Health Check

Voorkomen is beter dan genezen. Door een van de Health Checks van Medimark te boeken is het mogelijk om veel medische klachten te voorkomen. Het doel is namelijk om gezondheidsrisico’s en eventuele lichamelijke afwijkingen preventief te signaleren. Kort gezegd wordt uw gezondheid ‘gemeten’. Zowel uw fysieke gezondheid als de emotionele stabiliteit en mentale veerkracht tellen hierbij mee. Op basis van deze ‘meting’ ontvangt u van ons een lifestyle advies. Zodat u op een gezonde manier aan uw goede voornemens kunt gaan werken.

Hoe werkt een Health Check?

Voordat u naar Medimark komt voor uw Health Check, krijgt u van ons een formulier met vragen over uw eventuele ziektegeschiedenis, actuele gezondheid en familieanamnese. De antwoorden die u hierop invult zullen tijdens de Health Check zorgvuldig met u doorgenomen door de arts. Aan specifieke gezondheidsproblemen zal tijdens de meting extra aandacht worden geschonken. Ook wordt er gekeken naar uw beroep en welke invloed deze kan hebben op uw gezondheid.

Uiteraard volgt er ook een medisch onderzoek, waarbij de arts uw lichaam uitgebreid zal inspecteren, en worden uw vetpercentage en Body Mass Index (BMI) berekend. Hierbij worden ook uw zicht en gehoor gecontroleerd en worden de bloeddruk en polsslag gemeten. Er wordt een electrocardiogram in rust afgenomen om uw hartfunctie te bepalen en er zal bloed worden afgenomen om in ons laboratorium te onderzoeken op onder meer cholesterol, glucose, lever- en nierfunctie. Uw urina zal worden onderzocht op onder andere het eiwit-, bloed- en suikergehalte.

Extra aandacht voor prostaat- en borstkanker

Bij mannen boven de vijftig jaar zal er extra aandacht worden besteed aan de prostaat en kan er, indien gewenst, een prostaatkankertest gedaan worden via bloedonderzoek. Bij vrouwen wordt er tijdens een Health Check van Medimark bovendien extra aandacht gevestigd op onderzoek naar borstkanker en wordt er door de (vrouwelijke) arts tevens uitgelegd hoe het borstonderzoek thuis kan worden gedaan.

Het lifestyle advies

Aan het einde van de Health Check van Medimark zal er meteen al een adviesgesprek plaatvinden met de arts die u heeft gekeurd. Vervolgens zal u later nog op uw huisadres een uitgebreide rapportage ontvangen met daarbij de resultaten van de keuring en de laboratorium tests, evenals een conclusie en een uitgebreid lifestyle advies waarmee u verder kunt.

Heeft u vragen over de Health Check van Medimark? Neem gerust contact met ons op.

 

Recent Posts

Leave a Comment

58 − 55 =

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Send via WhatsApp
en_AUEN
Het verschil tussen een PMO en een Medische Keuring