Wanneer is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan de orde?

 In News

Iedere werkgever is wettelijk verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Zo’n onderzoek heeft als doel om de gezondheid van de werknemers te beschermen en waar nodig te verbeteren. Zeker wanneer er gewerkt wordt met schadelijke stoffen, is het goed om dit in de gaten te houden. Zowel voor de werkgever- als de werknemer.

Is deelname aan een PMO verplicht?

Een PMO moet dus worden aangeboden door de werkgever. Maar betekent dit dan ook dat de werknemer verplicht is om hieraan mee te werken? In de meeste gevallen niet, maar het kan zijn dat het in bepaalde branches waarbij er sprake is van grote arbeidsrisico’s wel wordt verplicht vanuit de CAO.

Waarom een PMO?

Zoals gezegd is het doel van een PMO de bescherming en eventuele verbetering van de gezondhed van de werknemer. Voor de werkgever is het tevens handig om de algehele gezondheid van het bedrijf in kaart te brengen.

Het is overigens niet zo dat de werkgever de gegevens van iedere individuele werknemer mag inzien. Ook al wordt het onderzoek betaald door de werkgever, de uitvoerders van het PMO zijn verplicht alle gegevens vertrouwelijk te behandelen.

Recent Posts

Leave a Comment

60 − = 57

Start typing and press Enter to search

WhatsApp met ons +311119295
Send via WhatsApp
en_AUEN
thuiswerkplekMedische Keuring parachutespringen